Vad är ActiveChat?

Publicerad: 19 mars, 2019

ActiveChat är ett relativt ungt företag med säte i Delaware USA samt Ukraina. ActiveChat fokuserar på att bygga den bästa plattformen för chatbottar/messengerbottar.

Företaget startade 2015 och använde då många av de system som finns på marknaden idag. Man ansåg dock inte att någon av dessa lösningar var tillräckligt bra och bestämde sig då för att ta fram en egen plattform att bygga Chatbottar med.

Målet var att det skulle vara enkelt att bygga med, kraftfullt och prisvärt. De alternativ som finns idag är oftast alldeles för enkla eller för tekniska. Man ville bygga något däremellan som passade de flesta som vill testa att bygga en modern chatbot/messengerbot-lösning för konversationer.

CEO Andrii Ganin

Andrii Ganin är mannen bakom ActiveChat som startade det hela. Andrii och hans team är väldigt lyhörda för frågor och förändringar och lyssnar på sina kunder. Hela företaget bakom ActiveChat är överhuvudtaget väldigt kompetenta och kunniga inom sin branch.

Integrationer

Den stora fördelen med ActiveChat är nog integrationsmöjligheter med webbshoppar som WooCommerce och Shopify. Men även att det enkelt och snabbt går att integrera med DialogFlow eller Wit.ai om man vill förse sin bot med kunskaper att kunna tolka olika meningar och fraser, sk NLP.

Det finns också möjligheter att integrera sin bot på hemsidan, med Telegram, Twilio SMS och mer funktionalitet är på väg (mars 2019).

Ett företag som siktar högt

Företaget är ännu rätt ungt och man kan inte säga att produkten är helt klar ännu, men de är väldigt öppna med vad som sker i deras roadmap och i Facebook gruppen kan man ställa frågor och komma med förslag som alla behandlas med värdighet.

Under året kommer en hel del ny funktionalitet att släppas kontinuerligt som flera integrationsmöjligher, livechat, widgets osv

Hur fungerar ActiveChat?

Att komma igång med en chatbot i ActiveChat tar bara några minuter. Det finns färdiga mallar om du vill komma igång snabbt. T ex för restaurang, samla leds, e-commercebottar, undersökningar, events, FAQ, gym osv

I gränssnittet placerar man ut sk block som man kopplar ihop med varandra. Det kan vara texter, frågor, bilder, videos och för de mer avancerade kan man knyta ihop botten med t ex zapier och Googles verktyg.

Du kan tilldela dina besökare olika variabler för att sedan använda dessa vid styrning av meddelanden.

För att dela upp varje flöde mer överskådligt jobbar man med olika sk skills. Dvs man kan från ett eller flera block peka på en skill som samlar in e-postadressen och skickar den vidare till dig. En skill kan även användas för att styra besökaren till ett specifikt block, ex en kampanj på Facebook.

När du är klar kopplar du ihop din chatbot med din Facebook-sida med ett klick. I roadmapen finns även en sk fristående chat som inte behöver kopplas ihop med messenger, som kan användas i en widget på din hemsida.

Du kan testa ActiveChats lite mer avancerade plan Architect helt gratis i 14 dagar eller så går det att skapa ett helt fritt konto med begränsad funktionalitet om du bara vill känna på verktyget.

Testa ActiveChat

Video: hur du kommer igång med ActiveChat

ActiveChats olika planer

* MAU = Månatliga aktiva användare. Dvs antal unika besökare som skickar meddelande till din bot.

För webbshopsintegrationen tar ActiveChat ut en avgift om 2-3% när intäkterna överstigit 1000$ (Architect/Agency planerna)

Testa gratis

Det finns i dagsläget inga rabattkoder för ActiveChat men du kan testa ActiveChats lite mer avancerade plan Architect helt gratis i 14 dagar eller så går det att skapa ett helt fritt konto med begränsad funktionalitet om du bara vill känna på verktyget.

  Testa Activechat

  ActiveChat finns i fyra olika planer, från gratis till webbyrå.

  Mer läsning

  Adress

  Joolo Webbdesign
  c/o Henrik Rossini
  Bäckvägen 88, 818 92 VALBO

  Telefon

  0730-556145

  Öppettider

  Enligt överenskommelse